Introductie
Ambitie & Visie
Vinificatie
Verkoop
Rondleidingen
Media
Foto's
Cider
Contact
Route
Ambitie & Visie

Het is onze ambitie is om een kwalitatief goede Nederlandse wijn te maken. Daarbij vraagt deze tijd naar ons idee om duuzaam gebruik van de grond. De wijngaard wordt daarom op biologische wijze beheerd.
Er worden geen chemische bestrijdingsmidelen gebruikt tegen (on)kruiden en insecten. Onkruidbeheersing gebeurt mechanisch. Er wordt geen kunstmest gebruikt, we bemesten alleen met gecomposteerd plantenafval en gft-afval. Samen met de mest van onze eigen geiten en kippen wordt dit eens per jaar in de wijngaard uitgereden.

Groenbemster

Tussen de druiven worden elk jaar groenbemesters gezaaid. We gebruiken vooral vlinderbloemigen. Deze planten leven in symbiose met stikstofbindende bacteriŽn die stikstof uit de lucht binden. Na het afmaaien van de groembemester komt de stikstof vrij ten behoeve van de druivenstokken. We hebben een eigen mix gemaakt van diverse vlinderbloemigen, bladramanas en afrikaantjes.
Ďs Zomers staat alles in bloei en dat ziet er geweldig uit.

Druivensoorten

We hebben gekozen voor soorten die zoveel mogelijk resistent zijn tegen meeldauw en andere schimmelziekten. Elke wijngaard is uniek qua ligging, grondsoort en bewerkingswijze (de zogenaamde terroir). We hebben twaalf verschillende soorten en de komende jaren willen we bekijken welke soorten de beste resultaten leveren voor onze wijn en wijngaard.

Rondo
Blauwe druif. Goede resistentie tegen meeldauw en botrytis. De rijping is redelijk vroeg. Zeer geschikt voor ons klimaar en levert een hoog suikergehalte (Oechsle-niveau). De plant groeit hard en chaotisch en geeft meer werk om op te binden. Rondo is ook geschikt als tafeldruif.

Solaris
Veel belovende soort voor de noordelijk gelegen wijngaarden. Witte druif die in ons klimaat een zeer hoog suiker gehalte kan halen. Nieuwe kruising uit Freiburg, Duitsland. Solaris heeft krachtige groei en zeer goede resistentie.

Phoenix
Al wat oudere "nieuwe" soort. wel goed resistent maar met een wat dunne schil en daardoor gevoelig voor wespenvraat en openbarsten na regen. Geeft een witte wijn met lichte muskaatsmaak.

Johanitter
Kruissing van Riesling met een resistente partner. Goed resistent tegen schimmels en geeft een witte wijn met riesling karakter. Wordt wel redelijk laat rijp in Nederland

VB 32-7
VB 11-11-89-12 ofwel Riesel
Cabernet Blanc
souvignier Gris
muscaris
Cabernet Jura

Cabernet Cantor
Cabernet Cortis
Baron
Monarch>
Cal 06-4

Bianca
Resistente soort uit Hongarije. Geeft een mooie neutrale witte wijn.