Introductie
Ambitie & Visie
Vinificatie
Verkoop
Rondleidingen
Media
Foto's
Cider
Contact
Route

Sinds een paar jaar maken we een appelcider van Brabantse Appels
In brabant groeien volop appels maar niet alle appels gaan de supermarktschappen in. Veel appels zijn net te klein of net te groot. Van deze prachtige appels kun je prima cider maken.

De eerste jaren zijn we bezig geweest om uit te zoeken welke appelsoorten het beste geschikt zijn voor cider. Door van meerdere soorten apart wijn te maken en deze daarna te mengen hebben we een mooi gebalanceerde cider gemaakt met voldoende zuur, zoet en bitter.

De meeste appels voor onze cidere komen van de familie Roks uit fijnaart maar we maken ook cider voor anderen. Om de cider mousserend te krijgen zijn er verschillende mogelijkheden, het simpelste is door het toevoegen van Co2 (die verkregen is bij de eerste gisting) Maar traditioneel is een tweede gisting op de fles waardoor de co2 van de gisting niet kan ontsnappen en oplost in de wijn. Er blijft dan wel gist achter op de bodem van de fles dus moet deze voorzichtig uitgeschonken worden.