Introductie
Ambitie
Vinificatie
Verkoop
Rondleidingen
Media
Foto's
Cider
Contact
Route
Verkoop

De witte wijn van 2018 is bijna gebotteld. We hebben nu de volgende wijnen:
Solaris 2017, gemaakt van de gelijknamige druif. Aromatisch, kruidig, bloemig en fruitig. Droge witte wijn. Lijkt op sauvignon blanc
Chaams Genoegen 2015, Riesel, souvignier Gris en Johanitter gecombineerd in deze wijn. De wijn doet denken aan een Riesling wijn. Droge witte wijn, met een mooi zuiver karakter en goed in balans.

Orange 2018, gemaakt van de souvignier Gris met 3 weken schilweking, geen toevoegingen tijdens de vinificatie en pas bij het bottelen 10 mg sulfiet. Krachtig, kruidig, bloemig en fruitig.


Parelwijn:Wit, licht mousserend en gemaakt van muscaris dus met een licht muskaat aroma, fris en fruitig.

Rosé: nu even op maar hij komt er weer aan
Rosé Parelwijn Rose in picolo flesjes 0,2. Licht mousserend en heel feestelijk, perfect voor in bijvoorbeeld kerstpaketten.

Rood: {
Rondo 2015Fruitige rode wijn met soepele tannines door anderhalf jaar houtrijping.}
Brabants Rood 2015 Fruitige rode wijn met meer tannines dan Rondo en daardoor iets steviger afdronk.

Chaamse Brut: Mousserende wijn volgens traditionele methode gemaakt, twee jaar rijping op de fles en handgedraaid

Cider: Gemaakt van appels uit Fijnaart, mousserend, een echte dorstlesser met rond de 6% alcohol. Met toegeovegd CO2 verkrijgbaar in 0,75 l. en 0,33 l. Ook verkrijgbaar in flessen van 0,75 l. met tweede gisting op de fles. De cider is licht troebel omdat het gistrecidu nog in de fles zit (zoals bv. bij speciaalbier).


De wijnen worden aan huis verkocht en liggen bij een aantal slijters en bij daxivin in Amsterdam. We zijn dagelijks open voor verkoop, voor de zekerheid belt u even met 0611400948. Ze zijn ook via de e-mail te bestellen wijngaard@dassemus.nl. We sturen de wijnen dan op.
Een pakket met 3 flessen wijn (0,75 l.) naar keuze kost €35 incl verzendosten. Een pakket met 6 flessen wijn €60 incl verzendkosten. Voor de parelwijn komt er 3,50 euro per fles bij en voor de Chaamse Brut 10,00 per fles. Cider 3 flessen (0,75 l.) inclusief verzending 30 euro. Voor andere combinaties en de kleine flesjes cider, prijs op aanvraag.