Wijnkelder
Vinificatie
De druiven worden na het plukken onmiddellijk in onze eigen wijnkelder verwerkt. Ook het bottelen en etiketteren van de flessen gebeurt volledig in eigen beheer in de wijnkelder.
We produceren op dit moment alleen biologische natuurwijnen, ook wel wilde wijnen genoemd. Bij natuurwijn wordt gebruik gemaakt van de in de wijngaard van nature aanwezige gisten om het gistingsproces te starten, spontane vergisting. Er wordt verder niet geklaard, gefilterd of op andere wijze ingegrepen. De wijnen kunnen troebel zijn. Bij het bottelen kan een minimale hoeveelheid sulfiet worden toegevoegd. Wij geloven dat de spontane vergisting een complexere wijn oplevert. Daarnaast komt in wilde wijnen het unieke terroir (het geheel aan natuurlijke elementen dat van invloed is op de smaak van de wijn- grondsoort, klimaat, omgeving en ligging van de wijngaard) beter tot uitdrukking.
Voor de vinificatie gebruiken we rvs-tanks. Een deel van onze wijnen laten we rijpen in gebruikte barriques (225 l), foeders (500 l) en keramische amforen. Houten vaten en keramische amforen hebben dezelfde eigenschappen; het materiaal is poreus en de interactie met de lucht zorgt voor een gelijkmatige rijping van de wijn. In tegenstelling tot een houten vant geeft een keramisch amfoor geen smaak af.
Vinificatie voor derden
We maken ook wijn voor andere wijngaarden. Wij verzorgen het hele proces. Wij maken al wijn voor bijvoorbeeld De Santspuy, Hoeve Hesselmans en de Heikantsehoeve.

Distilleren
Van het restproduct van het wijnmaken (de druivenschillen) maken wij op eigen terrein ‘De Geest van Dassemus’. Dit is een grappa, oftewel een Eau de Vie van druivenschillen. Zelfgestookt, fruitig en zeer zacht met 40% alcohol. Een deel van deze Eau de Vie wordt op barrique gerijpt. Dat wil zeggen een paar jaar weggelegd in een eikenhouten vat.
Ook ander fruit wordt gedestilleerd zoals appels, frambozen en kersen,
Er is ook een whisky distilleerderij gevestigd in de wijnkelder, Baronie Distillers.
Appelcider
We maken appelcider van appels uit Fijnaart (Roks Fruittelers) die volgens de eisen van de supermarkten te groot of te klein zijn. Een deel van de appel cider wordt in Duitsland van koolzuur voorzien zodat deze mousserend wordt. Een ander deel krijgt een tweede gisting op de fles.
